Hazai és brüsszeli források: Tippek és trükkök

Hazai és brüsszeli források: Tippek és trükkök

Magyar finanszírozás is igényelhető a Horizont 2020 programhoz

2016. szeptember 19. - Inhead

Egy pályázatban való részvételnek nagyon sokszor akadálya a pénzhiány, különösen a kis- és középvállalkozások esetében. Hiába szeretnének részt venni nagyobb projektekben, kezdeményezésekben, ha nem állnak rendelkezésre a pályázat előkészítéséhez szükséges anyagi források. A Horizont 2020 program a KKV szektor számára is tartogat lehetőségeket. A magyarországi részvétel ösztönzését segíti elő az EU_KP_16 nevet viselő pályázat, mely magyar finanszírozás igénylésére ad lehetőséget a Horizont 2020 programban, valamint az EU egyéb kutatási, fejlesztési és innovációs közös programjaiban, illetve regionális együttműködéseiben való részvételhez.

Az anyagi források hiánya tehát nem lehet akadály többé, a jövőben az EU_KP_16 pályázatnak köszönhetően adott a háttér a csatlakozáshoz. Nem titkolt cél, hogy több magyar KKV képviseltesse magát a programokban, így a Horizont 2020-ban is. Cél továbbá, hogy a hazai pályázók hatékonyabban tudjanak nemzetközi forrásokat bevonni.57015414_m.jpg

A lehetőségek

Az „A” alprogram keretein belül a Horizont 2020, ECSEL, AAL és EUROSTARS programok pályázataira való felkészülést támogatják. A „B” alprogram a Duna Régió stratégiához kapcsolódóan nemzetközi értékelésében kiválasztott projektek magyar partnereinek konzorciumépítő együttműködését segíti elő.

Kik pályázhatnak?

  • Jogi személyiségű gazdasági társaságok, szövetkezetek, magyarországi székhellyel
  • az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel rendelkező vállalkozások, melyeknek fióktelepei Magyarországon vannak bejegyezve
  • költségvetési szervek, illetve az ilyen szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményei
  • nonprofit szervezetek, melyek jogi személyiséggel rendelkeznek.

 

A pályázatokat elektronikus úton kell benyújtani, az NKFI Hivatal Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerén keresztül, illetve a pályázatot be kell adni elektronikus adathordozón is, csatolva a kinyomtatott és cégszerűen aláírt projekt adatlapot és annak mellékleteit. Egy példányra van szükség, zárt csomagolásban.

Az „A” alprogram esetében 2016. június 10. a határidő, míg a „B” alprogram esetében a nemzetközi értékelés eredményéről szóló BMBF általi tájékoztatás után lehet benyújtani a jelentkezéseket. Utóbbinál a határidő a rendelkezésre álló keret kimerítéséig nyújtható.

További információkért, támogatásért, keressen minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazatinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr4311712511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása