Hazai és brüsszeli források: Tippek és trükkök

A H2020 ÍRÁS NEHÉZSÉGEI

2016. október 24. - Biotalentum Consulting

A központi brüsszeli finanszírozású projektek (H2020, COSME, 3rd Health Programme, stb.) felépítése nagyban különbözik a hazánkban meghirdetetett ún. Uniós projektektől (GINOP, VEKOP, stb.). Eltér nemcsak a kiírásban, szövegezésben, de a pályázati adatlapban, költségvetésben is. Ügyfeleink éppen ezért fordulnak hozzánk, hiszen több mint tíz éves brüsszeli pályázati tapasztalatunkkal ismerjük az alapvető szabályrendszert, a több száz oldalas dokumentációt, az elektronikus pályázatkezelési felületet. A legnagyobb nehézséget, partnereink visszajelzései alapján, éppen ezek okozzák: a kiadott útmutatók átolvasása, a nyelvezet (a teljes dokumentáció angol nyelvű) megértése sok időt és energiát vesz igénybe, amivel egy kisvállalkozás, vagy egy egyetem nem rendelkezik. Gyakori, hogy sokszor nem reálisan mérik fel a pályázók kapacitásaikat, a pályázat beadásával járó feladatokat, és a végén az addig befektetett idő, pénz nem térül meg, hiszen a pályázat hibásan vagy egyáltalán nem kerül beadásra. 

A központi finanszírozású pályázatok nagy többsége ma már két lépcsős: az első fázis során egy 10-15 oldalas pályázati anyaggal kell meggyőzni a bírálókat arról, hogy ötletünk kiváló, érdemes arra, hogy meghívják a második lépcsőbe: azaz, hogy elkészítsük a teljes pályázati anyagot, ami nagyjából 70 oldal. Ez témánk lényegesen több szempontú kibontását igényeli, ezen túlmenően arról is számot kell adni a pályázónak, hogy megfelelő tudással, és erőforrással rendelkezik ahhoz, hogy lemenedzseljen egy nemzetközi konzorciumot.

Amennyiben érdeklik a központi finanszírozású pályázatokban rejlő lehetőségek, forduljon hozzánk bizalommal!

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazatinfo.blog.hu/api/trackback/id/tr1911834431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.